Meldpunt Eenzaamheid

meldpunt eenzaamheid ommen

Inleiding

Meldpunt eenzaamheid Ommen

Bijna 40% van de bevolking voelt zich wel eens eenzaam. Eenzaamheid komt in alle bevolkingsgroepen voor, van jong tot oud. Toch blijft die eenzaamheid vaak onopgemerkt. Vaak omdat mensen het probleem ontkennen of zich er voor schamen. Eenzaamheid hoeft geen probleem te zijn maar als eenzaamheid langer aanhoudt en het moeilijk blijft een oplossing te vinden, wordt het zorgelijk en ongezond. Daarom is er in Ommen het Meldpunt Eenzaamheid.

Het Meldpunt Eenzaamheid Ommen pakt eenzaamheid aan door mensen in de gemeente Ommen bij elkaar te brengen. Ook helpen we de juiste zorg en hulp te vinden, samen met degene die zich eenzaam voelt. Mensen kunnen zelf een melding doen maar als je merkt dat iemand in jouw omgeving eenzaam is, kun je dat ook aan ons doorgeven.

Aanbod

Hoe werkt het Meldpunt?
Iedere situatie vraagt natuurlijk om een andere oplossing. Na een melding gaat één van onze medewerkers in gesprek met de betrokkene om de oorzaak te achterhalen en samen naar een oplossing te zoeken. Vervolgens legt de medewerker contact met mensen en/of organisaties die iets voor de betrokkene kunnen betekenen.

Voor wie kan het Meldpunt een oplossing zijn?
Voor iedereen die vragen heeft op het gebied van eenzaamheid. Voor mensen die zelf eenzaam zijn of voor familie en vrienden die zich zorgen maken. Heb je een vermoeden van eenzaamheid of signaleer je als professional eenzaamheid bij een cliënt? Neem dan contact met ons op. Wij denken met je mee en helpen zoeken naar een passende oplossing.

We zijn telefonisch bereikbaar op onderstaand nummer op maandag en dinsdag tussen 09.00-17.00 uur en woensdag, donderdag en vrijdag tussen 09.00 - 12.00 uur.

Contact

Meldpunt Eenzaamheid

Chevalleraustraat 18
7731 EE Ommen