Sam& voor alle kinderen

Over Sam& voor alle kinderen


Schoolspullen, sporten, muziekles, een verjaardag vieren of een dagje uit. Het lijkt normaal voor alle kinderen in Nederland, maar niet elke ouder kan het betalen. 1 op de 12 kinderen groeit namelijk op in een gezin bij wie het financieel tegenzit. Dat is heel erg veel. Via Sam& krijgen ouders en intermediairs gemakkelijk toegang tot organisaties die helpen als er thuis weinig geld is. Alle kinderen moeten mee kunnen doen!

Wat is Sam& voor alle kinderen?


Sam& is een samenwerkingsverband van Leergeld Nederland, Jeugdfonds Sport & Cultuur, Nationaal Fonds Kinderhulp en Stichting Jarige Job. Samen bieden zij één digitaal loket waar ouders en intermediairs een aanvraag kunnen doen voor de voorzieningen die de organisaties bieden. Zodat alle kinderen mee kunnen doen met activiteiten zoals sport of het vieren van een verjaardag.

Wie kan een aanvraag doen?

·         Ouders met een uitkering, bijvoorbeeld bijstand, WIA of WW

·         Werkende ouders met een laag inkomen

·         ZZP-ers met weinig werk of inkomen

·         Ouders met schulden

·         Intermediairs bijvoorbeeld leerkrachten, schuldhulpverleners, wijkteams, jeugdhulpverlener, huisartsen.

Hoe doe je een aanvraag?


Ga naar www.samenvoorallekinderen.nl om een aanvraag te doen. Lukt het niet om een aanvraag te doen via de website? Neem dan contact op met stichting samen voor alle kinderen. De contactgegevens vind je hieronder.

Contact