Triggerpointtherapie

Neuromusculaire Triggerpointtherapie
Een Neuromusculair therapeut is specialist in het opsporen en behandelen van triggerpoints (spierknopen) in het lichaam. Triggerpoints zijn kleine verkrampingen in spieren die aanvoelen als pijnlijke verhardingen. Ze ontstaan door bijvoorbeeld overbelasting, een trauma/ongeluk, maar ook door te weinig belasting (o.a. lange tijd in het gips), stress of niet-optimale voeding.

Triggerpoints kunnen voor veel lichamelijke klachten zorgen zoals bijvoorbeeld stijve en pijnlijke spieren, allerlei soorten pijn, tintelingen, kramp, jeuk, krachtvermindering, rusteloze benen, duizeligheid etc. Vaak zorgen triggerpoints voor pijnklachten op een andere plek in het lichaam dan waar de verkramping zich bevindt (ook wel ‘’referred pain’’ genoemd). Triggerpoints kunnen op verschillende manieren behandeld worden, o.a. met triggerpointmassage en dry needling. Tijdens een behandeling combineer ik triggerpointmassage met dry needling, afhankelijk van de behoefte en wensen van de cliënt. 

Dry needling is een behandeling die zich kenmerkt door het inbrengen van een fijne naald in het triggerpoint met als doel het wegnemen of verlichten van pijn. De spier trekt zich hierdoor kort samen en ontspant weer, waardoor de doorbloeding in de spier verbeterd. Het positieve effect van dry needling op triggerpoints is wetenschappelijk bewezen. Dry needling is geen ‘must’ voor een behandeling van triggerpoints. 

Vergoeding
Neuromusculaire Triggerpointtherapie wordt door diverse zorgverzekeraars vergoed, mits u aanvullend verzekerd bent voor alternatieve geneeswijzen en uw zorgverzekeraar de therapie erkend. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van uw zorgverzekeraar en uw dekking

Contact

Neuromusculaire praktijk Verbeek

Mariëlle Broek-Verbeek

Haven West 9
7731 GS Ommen